Een geheime wapen voor afbraakwerken


Bij een verkaveling over "Den Blakken" in 35 villapercelen werden dit éérste zomerverblijf betreffende het gezin Leirens (en tegelijkertijd verder dit eerste schildersatelier over Goedertier) intact gelaten en afgesloten betreffende ons goede afrastering.

Gertrudiskerk achteraan palende met een Scheldekade, met daaronder een tekst over de ondergrondse "graanaanzuiginstallatie" die in een jaren dertig werd aangelegd ten behoeve met de Molens Buysse in de Molenstraat.

Met 1894 tot in 1916 was dit middelbaar onderwijs voor een jongens in handen van een Broeders aangaande Scheppers en het gezin Belpaire bezit voor hen het burgershuis gekocht op de Zandstraat, waar later de schoonzoon over Bracke, de oorlogsburgemeester Bogaert bestaan evenement bezit gevestigd .

Een ontwikkelingen in de bouw en wegenbouw gaan vlug. Bouwmethoden geraken sneller, nauwkeuriger en duurzamer. Zelfs slopen staat momenteel in het teken met de natuur en het hergebruiken met bouwstoffen.

Nadien werden het in alle stilte gedeclasseerd en afgebroken. De vloer werden verkocht en er staat alreeds een villa op gemaakt.

Gedurende enige jaren houdt het geklasseerde paviljoentje, allereerste buitenverblijf over de familie Leirens en verder allereerste schildersatelier met de Goedertiers,  stand.

Je heb alles regelrecht meegedeeld aan Mr.Mortier, welke dit zéér nonchalant naast zich neerlegde eerst, tot je hem zei het ik verder Mr. Een Bode op een hoogte had gesteld met mijn bevindingen en dat er weet héél hetgeen meer stommere zaken werden onderzocht.

Ze had de gewoonte teneinde alles te noteren en bij te behouden en beschikte over een uitgebreid gegevensbestanden aangaande het gezin Leirens.

Deze alleen behoorde immers tot de gegoede burgerij, maar kon vanzelfsprekend niet tippen met een "grandeur" aangaande tussen verschillende de familie Buysse.

Eenmaal dit korte voorkamertje betreden, wordt men overweldigd via de schitterende muurschilderingen. bekijk hier Bovenaan bestaan een muren beschilderd betreffende horizontale rooie en witte banden, waarop meermaals in negatief heraldisch klauwende griffioenen zijn afgebeeld.

Ik vond de rechte loop bij een Scheldedreef rechtdoor naar de Molenstraat gering waarschijnlijk, want vervolgens kwamen de buizen midden op straat toe en moesten ze, teneinde op het eigenlijke werkterrein te komen wel een heel scherpe bocht produceren...

6 Wandbeugels Voor genoeg ondersteuning bestaan die plaatsbaar op iedere gewenste staat in de Premium comfortdouche.

Mits rechtgeaarde Wetteraar vind je het meteen eigenlijk mijn plicht om mijn verhaal te doen - het héle reportage, bijvoorbeeld ik het heb ondervinden - voor tevens ik doodga...

Behalve de trap, verdere tot voor dus, prijkt een geweldige ingang tot wat de huiskamer-salon was: ons ruime kamer, ons rijkelijk versierd plafond en ons weelderige lambrizering rondom. Tussen elk  paneel  is ons in hout gesneden "kopje".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *